OM VÄRMDÖ ÅTERBRUK


Värmdö återbruk säljer och renoverar unika möbler, fönster och dörrar. Vi har verkstad och visningslokal i Älvsby gamla skola på Värmdö utanför Stockholm. Vi arbetar i hela Stockholmsområdet och har utfört arbeten i bland annat Enskede, Älvsjö, innerstaden (Östermalm, Södermalm, Vasastan), Lidingö, Nacka och skärgården.

PASSION OCH LITE JÄVLAR ANAMMA

Värmdö återbruk startades år 2016 av Simon Nyström, en passionerad nörd intresserad av gamla ting och dess hantverk. Detta nörderi, tillsammans med en frustration över dagens slit-och-släng-samhälle, lade grunden till företagsidén om att återbruka möbler, fönster och dörrar. 

RENOVERAR

Renoverar möbler, fönster och dörrar varsamt med linoljebaserade produkter.

SÄLJER

Säljer möbler, fönster och dörrar i befintligt eller renoverat skick med fokus på antikt och retro.

KÖPER

Köper in möbler, fönster och dörrar från dödsbon, företag och privatpersoner. 

VARFÖR ÅTERBRUKA?

Bättre material och tillverkningssätt

Trä i äldre möbler, fönster och dörrar valdes med omsorg. Syftet var att det skulle hålla en lång tid framöver. En noggrannhet kring både material och metod var central.

Högre kulturvärde

Genom återbruk och byggnadsvård ser vi till att bevara vårt värdefulla kulturarv, vilket höjer attraktionskraften för både privata bostäder och offentliga miljöer.

En (livs)nödvändighet

Genom att ta tillvara på äldre saker tar vi avstånd från det massproducerade och gör en konkret insats för att spara på resurserna. 

VI SOM JOBBAR HÄR

KUNDER


• Bostadsrättsföreningar

• Privatpersoner

• Företag

SAMARBETSPARTNERS


Engwall & Claesson - linoljefärg och andra byggnadsvårdsprodukter

Stand Factory - snickeripartner

Kakelugnsmakarna - säljer och monterar kakelugnar